CHOK OG PSYKISKE SYGDOMME

Når jeg arbejder med diagnosticerede klienter, tager jeg udgangspunkt i de symptomer, som de selv oplever, gør dem psykisk syge eller forstyrrede. De symptomer, de mærker i hverdagen.
Der er to vigtige områder, som jeg arbejder nænsomt med, der er afgørende for vejen til remission. Den ene er forløsning af chok og traume, den anden er genopbygning af personlighedsstrukturen.

selvfølelsen

Arbejder jeg kun med af få chok/traumerne ud af systemet, har klienten ikke noget fast grund at træde tilbage på, for at stå ved sig selv – selvfølelsen er som oftest forstyrret og i mange tilfælde helt udtværet. Arbejder jeg kun med at genopbygge selvfølelsen, kommer jeg ikke dybt nok i følelserne og underbevidstheden, da chokkene/traumerne holder dem i skak – det betyder ganske enkelt, at der ikke er nogen adgang.

låse gammel lås op

Det kræver, at jeg gør begge samtidig og gradvist. At forløse et chok eller traume i denne sammenhæng, er som at låse en gammel lås op. Hvis jeg ikke ‘griber’ min klient ved at hjælpe dem i en tryg og fredelig tilstand, falder de. Falder her betyder tilbagefald i de oprindelige følelsesmæssige- og adfærdsmønstre. Det er for eksempel at de får diverse former for angst, bliver depressive, får problemer med søvn, uro, selvmordstanker.

målet

Terapiarbejdet er derfor en fin balancegang igennem hele processen. Efterhånden som chokkene/traumerne er forløste, er det nemmere og nemmere for klienten selv at finde ind til den trygge og fredelige tilstand. Den selv samme tilstand er udgangspunktet for deres selvfølelse. Målet er, at i takt med at vi vender de uhensigtsmæssige følelses- og adfærdsmønstre og de slipper sit tag, flytter klienten mere og mere ind i den gode, trygge og fredelige tilstand.

oplev roen

Resultatet af terapiforløbet er, at klienten for det første får en klar fornemmelse af sig selv, af hvad de har lyst til og ikke har lyst til. De får en klar fornemmelse af sine livsværdier, som de nu kan forfølge. De kan mærke, hvem de har lyst til og har gavn af at indgå relationer med. Det bliver naturligt for dem at sige til og fra. For det andet er resultatet, at de ikke længere bliver plaget af diagnosesymptomerne, som ellers slår dem omkuld, når de forsøger at bygge en stabil tilværelse op. De oplever ro over overskud i stedet og kan derfor fokusere på det indhold, de selv har lyst til at fylde sit liv med.

Links

Bidrag med et like på min Facebookside, så du er med på føljetonen.

er du parat til at favne et mere klart og frit liv ?

Book din gratis
30 min forsamtale
her
    Under forsamtalen får du en kort introduktion til, hvordan jeg arbejder, hvordan jeg kan hjælpe dig i mål samt lægge en plan for dit forløb hos mig.