NÅR KROPPEN TALER – HALSEN

I sidder sammen en gammel venneflok og opdaterer hinanden på det sidste nye i tilværelsen. Niels lægger ud og taler lidt om arbejde, men skifter hurtigt emnet til familielivet. Han fortæller om børnene, der giver udfordringer både på hjemmefronten og i skolen og om en hustru, som som er stresset og stiller store krav til dem alle.

hånden om halsen

Mens han smågrinende fortæller om dette, griber han med hånden sin hals om klemmer et splitsekund og understreger, at hustruen også bare er presset for tiden. Det er derfor, hun stiller krav. I samme åndedrag siger han, at han elsker sit liv med sin kone og børnene – at han for intet i verdenen vil være dem foruden.

niels´arbejde

Du spørger interesseret til Niels’ arbejde, fordi du ved fra tidligere møder, at firmaet, som han er ansat ved, var truet af dårlig økonomi og var tæt på at gå konkurs. Mens Niels leder efter ord vedrørende emnet, griber han igen halsen og klemmer, lægger så ud med at fortælle om sin nye kollega. Han er ung, men meget erfaren på området og han er i øvrigt blevet ansat som aflastning for Niels. Niels skal derfor oplære ham.

kropssprog-hals

kvæliningsfornemmelse

Denne gestik er klar og tydelig: Niels føler sig kvalt/kvæles på hjemmefronten og på arbejdet oplever han, at den unge han er hans konkurrent, som går efter hans stilling og på den måde går han Niels direkte efter struben.

i naturen

I naturen viser dyrene deres overgivelse over for deres stærkere opponent ved at lægge sig på ryggen og blotte halsen. Hvis opponenten instinktivt vurderer, at dyret, der overgiver sig, bare det mindste er til fare, går den efter struben og lukker luftvejene.

signaler

Mennesker bruger for det meste disse signaler i overført betydning, men hvis de forbliver i en så klemt situation, som Niels beskriver den, kan følgerne være drastiske. Det er her stress opstår, men det er også i lignende sammenhænge, at kroppen reagerer. Bestemte organer står af, alt afhængigt af, hvordan man oplever at situationen rammer én. I væreste fald kan en situation som denne have fatale konsekvenser i den maskuline verden.

Dette signal har flere varianter og vi bruger det også flittigt i dagligdagstale – så kig og lydt godt efter.

Links

Bidrag med et like på min Facebookside, så du er med på føljetonen, når jeg beskriver, hvilke signaler en person, der piller sig i øjet udsender.

er du parat til at favne et mere klart og frit liv ?

Book din gratis
30 min forsamtale
her
    Under forsamtalen får du en kort introduktion til, hvordan jeg arbejder, hvordan jeg kan hjælpe dig i mål samt lægge en plan for dit forløb hos mig.