PTSD- OG CHOK-TRAUMEFORLØSNING

Chokoplevelser er en livsbetingelse. Vi bliver ramt af store og små chok jævnligt gennem hele livet. Store og mange chokoplevelser ligger til grund for henholdsvis traume og PTSD. Den gængse forståelse af, hvad et chok er, er at vi bliver udsat for en tragisk hændelse, som vi siden ikke kan slippe. Det er også sandt. Men faktisk behøver hændelsen ikke være tragisk, for at den sætter sig i kroppen på os. Så længe du i selve hændelsens øjeblik oplever, at det, der sker, kommer bag på dig, har du oplevet et chok.

Hvis du i hændelses-øjeblikket, kan beskrive, at det ramte dig som et lyn fra en klar himmel, at det kom fuldstændig uventet, har du oplevet et chok. Det er lige præcis det splitsekund, som har sat sig i kroppen på dig i hændelsesøjeblikket og som du ikke har formået at ryste af dig. Det bliver ved med at spøge i form af billeder, der ud af det blå popper op på nethinden eller en sætning, der pludselig kører i hovedet, som rammer dig.

Din krop kan lave små gib eller spjæt, når du genoplever chokket eller traumet. Symptomerne bliver udløst spontant og det føles som om, du mister kontrol mens reaktionen står på. Du forsøger måske at beskytte dig selv mod de ubehagelige reaktioner, ved for eksempel undgå bestemte situationer, der kan provokere chokket.

Det er almindeligt også at udvikle en fobi i forbindelse med chok og traume. Der er en stor variation blandt fobierne og det sker, at der ikke er en logisk sammenhæng mellem traumets og fobiens karakter. Jeg hjælper dig med en afklaring i forhold til din fobi og dit traume, så begge forløses.

For at forløse traumet ud af dit system benytter jeg mig af EMDR-metoden kombineret med den Essentielt Integrative Metode®.

Chok- og traume kan opstå fra:

Symptomer, ved chok og traume:

  • fastlåsthed, du ‘fryser’
  • din kropstemperatur skifter, du fryser og har koldsved
  • du lukker af eller bliver blank pludseligt
  • du har angst eller angstlignende symptomer
  • du har depression eller depressive symptomer
  • du har ADHD eller ADHD-lignende symptomer
  • du har stress eller stresslignende symptomer – læs mere om stressbehandling her.
  • chok kan også ligge til grund for psykisksygdom – læs mere om behandling af psykiske sygdomme her.

Hvad kan du forvente

Efter et forløb hos mig, får du et roligt og afslappet forhold til den chokerende oplevelse, og du vil mærke, at den kommer på afstand. Mere specifikt bliver oplevelsen en erindring, som en naturlig del af din historie. I takt med det vil symptomerne give slip og aftage helt. Efterfølgende vil du ikke længere blive overrumplet af efterreaktionerne, tvært imod får du ro og fred i sindet,  dit overskud vil vokse og du vil føle lettelse.

er du parat til at favne et mere klart og frit liv ?

Book din gratis
30 minutters forsamtale her




    Under forsamtalen får du en kort introduktion til, hvordan jeg arbejder, hvordan jeg kan hjælpe dig i mål samt lægge en plan for dit forløb hos mig.